Er zijn vele interessante plaatsen om te bezoeken in Turkije. Geniet van de zandstranden, de heldere zee, de verschillende interessante landschappen, de historische Ottomaanse moskeeën of reis terug in de tijd naar een wereld van de oude beschaving. Voor iedere toerist is er in Turkije wel een geschikt bestemming te vinden. Door de verscheidenheid van het land is Turkije een belangrijke toeristische attractie geworden met zijn zonnige Egeische Zee en de Middellandse Zee en de unieke landschappen. Jaarlijks bezoeken meer dan 20 miljoen mensen het mooie en interessante land voor een stedentrip, zonvakantie of een rondreis. Een veel geboekt hotel is het Delphin Imperial resort. Dit is een luxe all inclusive resort in Maramris.

Prachtige steden en een mooie kustlijn
Turkije is een enorm groot land en het heeft maar liefst 81 verschillende provincies. In vrijwel elke provincie of stad zal je als toerist een aantal unieke kenmerken tegenkomen en veel toeristische attracties. Grote steden van Turkije zijn interessant voor een stedentrip en de badplaatsen zijn ideaal voor een zonovergoten resort vakantie in het hoogseizoen. Ankara is de hoofdstad van Turkije maar het kloppend hart van het land is Istanbul. Het is tevens de toeristisch hoofdstad van het land. Langs de lange mooie kustlijn van Turkije liggen prachtige badplaatsen waar het altijd optimaal genieten is van zon, zee en strand.

Populairste badplaats aan de Lycische Kust
Aan de Lycische Kust ligt bijvoorbeeld de badplaats Marmaris. Het is in het laagseizoen een rustig plaatsje met circa 20.000 inwoners maar zodra de temperatuur begint te stijgen in Turkije loopt het inwonersaantal op tot boven de 200.000 mensen. De badplaats is gelegen in een gesloten baai, aan de Lycische Kust, vlakbij waar de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee elkaar ontmoeten. Bij optimale weersomstandigheden is het mogelijk om vanaf de Marmaris het Griekse eiland Rhodos te zien liggen. Marmaris is ook een populaire uitvalsbasis voor toeristen die een cruise vakantie hebben of een boottocht maken vanaf het Griekse eiland Rhodos. Marmaris heeft een moderne jachthaven met een gezellige boulevard.

Jong en oud genieten gezamenlijk van een Turkije vakantie in Marmaris
De accommodaties is de badplaats liggen verspreid langs de kust of rondom het gezellige centrum. De nieuwste accommodaties liggen verder van het centrum dan de oudere accommodaties. In alle prijsklassen zijn er wel accommodaties te vinden in het mooie Marmaris. Tegenwoordig boeken gezinnen met kinderen voornamelijk een accommodatie waar het all inclusive concept gehanteerd wordt en jongeren boeken accommodaties die dicht in de buurt liggen van het bruisende centrum van Marmaris. Jong en oud kunnen zich uitstekend vermaken tijdens een vakantie in deze bruisende badplaats.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Theme by RoseCityGardens.com