Vakantie in Toscane

Kies voor een droomvakantie in Toscane met zowel bergen als zee als bossen. De Toscaanse kust is een fantastisch onderdeel van deze regio. Hier kijkt u op het nationaalpark Toscaanse eilandengroep met als grootste eiland Elba, het is het grootste Europese beschermde zee-natuurgebied. Het binnenland van Toscane is een bebost heuvel- en bergachtig gebied. Een bekende regio van Toscane is het wijngebied Chianti, een heuvellandschap met eindeloze wijngaarden.

toscaneTijdens een vakantie in Toscane kunt u mooie Italiaanse steden bezoeken zoals de kunststad Florence, Pisa met de scheve toren, Cortona, Volterra of Siena bekend van de Montepulciano wijnen. Toscane heeft vele culture gezichten, dit ziet u terug in de literatuur, architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst. De diverse bouwstijlen maken een stedentrip heel aantrekkelijk. Een bekend museum is Uffize in Florence maar er zijn veel meer goede voorbeelden. Florence is de hoofdstad van Toscane met mooie kerken, pleinen, bruggen, paleizen en musea. Kies voor een stadswandeling zodat u maximaal kunt genieten. Een bezoek aan Carrara is anders uniek vanwege de marmergroeven, in de nabij gelegen Apuaanse Alpen liggen meer dan 300 marmervindplaatsen. In de stad zelf ervaart u de rijkdom ten gevolge van het marmer, direct en indirect. Dit marmer ging de hele wereld over. Daarnaast kunt u in heel Toscane schilderachtige kleine dorpjes bezoeken, proef de sfeer en de wijn en de heerlijke plaatselijke gerechten op een terrasje.

De Toscaanse kust bestaat niet alleen uit mooie zandstranden, rustig of toeristisch. U vindt hier ook schiereilanden, baaien en mini zandstrandjes. Een bezoek aan het eiland Elba is bijzonder, qua natuur en qua historie. Napoleon verbleef hier als gevangene, dit ziet u nog terug in diverse historische monumenten. Maremma is de zuidelijke kuststrook met mooie plaatsjes als Grosseto en Massa Marittima. Populaire badplaatsen tijdens een strandvakantie in Toscane zijn Viareggio ook wel La Versilia genoemd, Forte die Marmi, Follonica en wat dacht u van Castiglione della Pescaia. U vindt hier historische centra, heel dikwijls met veel natuursteen. Deze kust van ongeveer 300km is populair bij liefhebbers van een strandvakantie en watersport maar ook liefhebbers van cultuur voelen zich hier uitstekend thuis. De warme zomers en milde winters maken uw vakantie in Toscane nog aantrekkelijker. De stranden zijn niet altijd ‘vrij’, sommige horen bij een hotel of een eigen strandhuis, informeer op locatie waar de vrije stranden liggen. De meeste stranden zijn kindvriendelijk met geleidelijk aflopende zeebodems. U vindt niet voor niets op veel locaties speeltoestellen voor kinderen op het strand. Bijvoorbeeld in Viareggio en Follonica kunt u ter afwisseling van het strand fijn winkelen en gezellig uitgaan.

Houdt u rekening met de vaak nog traditionele siesta zelfs in badplaatsen als Suvereto of Massa Marittimo, u kunt voor gesloten deuren komen. Een andere charme van deze regio is dat u op vele plaatsen aan de kant van de weg verse groenten, fruit en olijfproducten kunt kopen, een unieke ervaring voor toeristen. Toscane is een speciale vakantiebestemming in Italië.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Theme by RoseCityGardens.com