Een vakantie naar Griekenland is een once-in-a-lifetime kans om een moderne vakantie ervaring te ervaren te midden van de eeuwenoude geschiedenis. De Griekse eilanden zijn ideaal voor een fantastische vakantie met alles binnen handbereik. Griekenland heeft zoveel mooie vakantiebestemmingen dat het voor veel toeristen moeilijk kiezen is om een geschikte vakantiebestemming te boeken voor zo’n once-in-a-lifetime vakantie ervaring.

Kreta, ongerepte stranden en heel veel meer
Het Griekse eiland Kreta is bekend om zijn prachtige stranden, charmante dorpjes en ruige landschap. Kreta trekt bijna een kwart van alle toeristen die Griekenland bezoeken. Het eiland heeft een kustlijn met meer dan 150 kilometer aan strand. Kreta kent verschillende soorten stranden, langs de noordkust tref je vrijwel altijd zandstranden aan en langs de zuidkust waar het minder toeristisch is zijn de stranden vaak van kiezels.

Mooiste strand is gelegen in het rustige plaatsje Rethimno
Hoewel de prachtige stranden in overvloed zijn, is één van de mooiste stranden het zandstrand van Rethimno. Dit prachtige strand is gelegen in het midden van de noordkust. Het brede zandstrand en de promenade met palmbomen biedt toeristen een plek om uitermate goed te ontspannen na een verkennende dag over het eiland. Het plaatsje heeft Turkse en Venetiaanse invloeden. De oude stad van Rethimno heeft minaretten, moskeeën en een Venetiaanse Fortezza. De stad is eigenlijk een van de weinige steden op Kreta die ongerept is gebleven ondanks dat de toeristische ontwikkelingen op Kreta volop in beweging zijn.

Het stadsstrand van Rethimno is ideaal als je wilt genieten van de rust maar toch dicht bij de beschaving wilt zijn. Het is een mooi zandstrand maar het is niet massaal druk waardoor een ieder hier in alle rust kan genieten van zon, zee en strand. De plaats is rustiger gelegen dan andere populaire badplaatsen op het eiland. Het is bedenkelijk dat je als toerist zijnde het liefst in een drukke badplaats verblijft zoals in Agios Nikolaos, Chania of Chersonissos. Verblijf je in één van deze badplaatsen in een prachtige Griekse accommodatie dan kun je heel makkelijk met een huurauto of een huur scooter het eiland verkennen en ook naar het mooie zandstrand van Rethimno gaan.

Must see op Kreta
Kreta heeft veel meer te bieden dan mooie stranden. Het eiland blies ongeveer 4.000 jaar geleden voor het eerst de Europese cultuur tot leven. Dit is ten tijden van de Minoïsche beschaving geweest. Kreta wordt beheerst door een bergmassief dat over de gehele lengte van het eiland loopt. Het eiland heeft een schitterende natuur en een ruig landschap. Dit staat in fel contrast met de lokale bevolking van het eiland want de locals zijn uitermate behulpzaam en vriendelijk. Behalve de opgravingplaatsen van het Minoïsche tijdperk, waar de Europese cultuur tot stand is gekomen, zijn er vele interessante overblijfselen van Grieks, Dorische en Romeinse steden en een overstelpend aantal Byzantijnse monumenten, waaronder duizend kerken en kapellen met prachtige muurschilderingen.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Theme by RoseCityGardens.com